Foto: Tuzlanski.ba

Ukoliko imate završeno školovanje na području elektrotehnike (SSS i VSS) i tražite posao u Njemačkoj, ovo je prilika za Vas.

Firma ESA Elektroschaltanlagen Grimma GmbH rastuća je kompanija koja se specijalizirala na razvoj i proizvodnju niskonaponskih sklopnih postrojenja, električnih sistema za grijanje skretnica u željezničkom saobraćaju, sigurnu opskrbu energijom u bolnicama i cjelovita rješenja u području automatizacije postrojenja za proizvodnju u automobilskoj industriji.

Predstavništvo u Sarajevu je otvoreno krajem prošle godine sa ciljem regrutovanja stručnjaka iz oblasti energetike i elektrotehnike za rad u Njemačkoj. Do sada smo regrutovali veliki broj radnika iz navedenih oblasti, no obzirom da su sva zanimanja iz elektro-struke već nekoliko godina unazad deficitarna u Njemačkoj, potražnja za navedenim kadrom kontinuirano raste, kazala je predstavnica ureda u Sarajevu.

Pogodnosti zaposlenja koje nudi kompanija:

- Primanja u iznosu od 2.300 do 3.000 Eura bruto (za vrijeme školovanja ca. 1.800 EUR bruto) za SSS (elektromonteri) i 3.000 do 3.700 Eura bruto (za vrijeme školovanja ca. 2.700 EUR bruto) za VSS (elektroinženjeri)
- odmor u trajanju od 27 radnih dana,
- strukturirano uvođenje u posao kojim ćete korak po korak biti pripremljeni za buduće zadatke,
- ugodna radna atmosfera, dodatak za prekovremeni rad / atraktivan bonusni sistem i mogućnost ličnog razvoja,
- za rad na terenu uz obezbijeđeno službeno vozilo i osiguravanje svih potrebnih radnih sredstava (uključujući odgovarajuće radne odjeće),
- za rad u firmi klizno radno vrijeme uz osiguravanje svih potrebnih radnih sredstava (obezbijeđena 2 obroka u menzi firme),
- opremljen smještaj u gradu Grimma,
- pomoć prilikom aplikacije za vizu ili kod procesa verifikacije diplome,
- pomoć pri prijavi u Njemačkoj i porezno savjetovanje,
- pomoć u procesu spajanja porodica.

Uslovi zaposlenja:

- termin za njemačku vizu u ambasadi (prednost ali nije uslov),
- završeno školovanje na području elektrotehnike ili ekvivalentno radno iskustvo,
- poznavanje njemačkoj jezika na B1 nivou ili volja za učenjem,
- radno iskustvo na sličnim radnim mjestima tj. u elektromontaži, elektroinstalacijama su prednost.

Prijaviti se možete slanjem Vašeg CV-a na [email protected] Za sva pitanja i informacije kontaktirajte broj +387 33 830 303, svakim radnim danom od 9 do 15 sati.

Sve raspisane konkurse za otvorena radna mjesta, te više o firmi možete pronaći na web stranici: www.esa-grimma.de