Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvijer na cesti: U ‘Yugića’ je ‘ugurao’ 900 konjskih snaga (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Kada je 1986. godine uvezen u SAD, Yugo je ubrzo došao na toliko loš glas da ste ga dobili besplatno ako ste kupili neki od Cadillacovih automobila.

Da, istina je, Yugo ste u SAD-u mogli dobiti besplatno ukoliko ste kupili određeni model Cadillaca. Zanimljivo je da je većina kupaca odlučila Yugo ostaviti u auto-salonu i prihvatiti dodatni popust umjesto da kući voze perjanicu tvornice automobila iz Kragujevca.

Ipak, nekima je taj mali i često nepouzdani auto prirastao srcu, pa su u njega odlučili uložiti daleko veći novac nego što je košta sam Yugo. Prije dvije godine čovjek na YouTubeu poznat pod imenom ‘ScottieDTV‘ tako je intervjuisao čovjeka koji je u ‘Yugića‘ stavio ne jedan, nego dva Cadillacova V-8 motora.

S prednje se strane nalazi sedma generacija ‘Eldorado‘ motora, a sa zadnje se nalazi još snažnija ‘zvjerka‘. Zajedno ta dva motora imaju oko 900 konja. Da, dobro ste pročitali.

Kako bi to bilo moguće, ojačana je i proširena cijela karoserija, a napravljen je i cijeli niz izmjena. Ovo je, čini se, jedan od najjačih ‘Yugića‘ na svijetu, a kako tačno izgleda i kako se vozi pogledajte u priloženom videu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,