Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Youtuber pokušava da spasi Ferrari koji je 26 godina proveo na dnu rijeke

Preuzmite sliku

Mondial je jedan od onih malobrojnih Ferrarija koji ne privlače posebnu pažnju i nemaju veliki broj ljubitelja.

Ipak, jedan takav je posljednjih dana podigao prašinu među ljubiteljima automobila, iako je skoro tri decenije proveo pod vodom.

Automobil je 1994. godine bio ukraden u Holandiji, da bi ga lopov kasnije gurnuo u rijeku. Ferrari Mondial 3.2 iz 1987. godine, na dnu rijeke je proveo narednih 26 godina. Na suho je izvučen u junu i sada se nalazi na otpadu, prenosi Telegraf.

  • Youtuber Ratarossa, veliki ljubitelj automobila čuvene italijanske marke, koji je nedavno pronašao izgubljeni Ferrari sina Sadama Huseina, sada želi da pokuša da spase ovaj automobil.

    Ratarossa, inače, strastveno spašava napuštene i zapuštene Ferrarije, i kaže da nema namjeru da odustane ni od ovog, i pored toga što Mondial samo čeka dan kada će se naći pod presom za metal, budući da je 26 godina provednih pod vodom na njemu i te kako ostavilo traga.

    Teško da će ovaj Ferrari ikada više moći da bude u voznom stanju, ali postoje ideje da bude trajno parkiran neki veliki akvarijum sa ribama ili da postane postane eksponat u nekom muzeju. Ratarossa je spreman da sasluša i druge prijedloge… (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,