Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

VW na salonu u Los Angelesu predstavlja ‘novo porodično vozilo budućnosti’

Na sajmu automobila u Los Angelesu 19. novembra Volkswagen će predstaviti ID. Space Vizzion, za koji najavljuje da je porodično vozilo budućnosti.

To je automobil sa nultom emisijom polutanata, koji kombinira svojstva crossovera i GT automobila. Rezultat je dinamično dizajniran karavan s električnim pogonom i gledajući na koncept s poprilično futurističkim interijerom.

Tehnički detalji koncepta još nisu poznati, ali vozilo dolazi s MEB modularne platforme i imat će doseg između 400 i 500 kilometara.

Prve skice također najavljuju zanimljivo rješenje unutar vozila. Centralna konzola ima samo veći digitalni ekran (sličan Teslinom modelu 3), dok je manji ekran pred očima vozača.

Automobil ima šest sjedišta koja su raspoređena u tri reda. Automobil koji se temelji na ovom konceptu može se očekivati ​​2021. godine.

-Do sada smo s modelima porodice ID pokazali šta je sve moguće, jer imamo vozila u svakom segmentu. Uz ID. Space Vizzion stvaramo potpuno novi elektrilčni segment, kaže Klaus Bischoff, šeg Volkswagen Designa.

Mnogi se pitaju da je ID. Space Vizzion električna verzija automobila poput današnjeg Volkswagen Passata? (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,