Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vrhunski trkači odmjerili snage u spektakularnoj drift vožnji

Preuzmite sliku

Nakon otvaranja takmičarskog dijela drift sezone u Čačku, naredna runda Drift kupa RS i Serbian Drift Chamionship-a organizovana je u Bijeljini proteklog vikenda, gdje su snage odmjerila 32 vrsna vozača iz zemlje, ali i gosti Iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Bugarske.

Bijeljina je proteklog vikenda bila epicentar uzbuđenja dok se 32 vrhunskih trkača iz regiona nadmetalo u spektakularnoj drift vožnji. Improvizovana staza na Agro tržnom centru u Bijeljini tresla se pod adrenalinom i gumeninim dimom, dok su se automobili provlačili kroz nacrtane krivine.

 • Da odmjere snage baš u Bijeljini, prijavilo se više vrsnih takmičara iz zemlje, ali i gosti iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, kao i brojni youtuberi.

  Nevjerovatna uklizavanja, atraktivna vožnja, bučni motori i specifizična staza, sve je to dovelo da ovaj događaj ostane u sjećanju posjetilaca i takmičara.

  U Srbiji su se “drift” trke pojavile sredinom 2000-ih, a danas se godišnje održi 3 do 4 drift takmičenja.

  Ova mlada auto disciplina drži visok nivo kvaliteta, a kako postoji zainteresovanost medija i publike, “drift” u regionu posljednjih godina ide naprijed.

  Jedini događaj u SDC šampionatu koji se vozio na teritoriji Bosne i Hercegovine bio je upravo ovaj u Bijeljini, pa su tako zasluge pripale organizatorima Optima moto sport Klubu i Auto Tuning klubu iz Beograda. (NTV Arena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,