Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vozio djecu u prtljažniku, zaustavila ga policija: “Šta sam trebao, u rent-a-caru nisu imali Q7”

Preuzmite sliku

Popularno

Nekada je Mercedes predstavio E63 AMG-a (W211) s trećim redom sjedala. Ali nivo ograničenja stavljena proizvođačima ‘na ramena’ onemogućila su dodatni red sjedala u prtljažnom prostoru. Zbog toga Audi nikada nije instalirao više od pet sjedala u RS6 Avanta, a kamoli u manji RS4 Avant.

To nas dovodi do priložene fotografije. Vozač ovog RS4 Avanta trenutne generacije uočen je kako na autocesti u Kataloniji prevozi djecu u prtljažniku.

Podrazumijeva se da je ovo izuzetno opasno, posebno ako vrata prtljažnika nisu u potpunosti zatvorena. Najgore od svega je što je automobilfotografiran na lijevoj strani autoceste, što znači da se vjerovatno vozio punom dopuštenom brzinom. Bez pojaseva, stvari su očigledno u svakom trenutku mogle poći po krivom.

Lokalni izvještaji navode kako je francuski turist vozio prema Costa Bravi, obalnoj regiji Katalonije na sjeveroistoku Španjolske.

Nakon što ga je policija zaustavila vozač je dobio kaznu u iznosu od 840 eura, za čak šest prekršaja: dva za vožnju dvoje djece mlađe od tri godine straga bez odgovarajućih dječjih sjedalica, jedno za nesmotrenu vožnju, jedan za prevoz više ljudi nego što je proizvođač predvidio, i još dva za nenošenje pojasa, piše Jutarnji.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,