Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vozač Mercedesa bahatom vožnjom doveo do lančanog sudara

Preuzmite sliku

Popularno

Primjeri poput ovog samo potvrđuju stereotipe vozača na kakve nailazimo u svakodnevnome saobraćaju

Ovaj incident dogodio se na autocesti u Australiji, a sve je počelo kada je Mercedes-AMG C63 Coupe agresivno pretekao crnu Toyotu Hilux. Nakon što je prestigao tri vozila, naglo se vozač prestrojio u desnu prometnu traku ispred srebrne Mazde 6 karavan te namjerno zakočio. Vozač Mazde uspio je na vrijeme reagovati da bi izbjegao nalet na Mercedes, no vozač kamiončića iza Mazde nije bio te sreće te je uslijed nagloga kočenja ipak udario Mazdu straga. Vozač crne Toyote Hilux vozio je blizu kamiončića i u zadnji tren naglim manevrom izbjegao sudar.

  • Vozač Mercedesa je nakon svoga podlog čina nagazio gas, ali kamera je snimila cijeli događaj i registarske tablice pa će to policija moći sankcionisati.

    U Australiji se vozi lijevom stranom pa je na ovoj autocesti situacija obrnuta od one kod nas. Dakle, lijeva saobraćajna traka je vozna a desna preticajna. Kao što vidimo i u Australiji, kao i u Bosni i Hercegovini, vozači vole ležerno putovati preticajnom trakom te tako usporavati protok saobraćaja, a upravo je to isfrustriralo vozača Mercedesa te se odlučio na krajnje opasan način liječiti svoju frustraciju. Premali razmak između vozila koja su učestvovala u nesreći također je bitan faktor u cijelom incidentu. (Autostart.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje