Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Volkswagen predstavlja Tiguan Allspace za Evropu (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Ukoliko je nekom smetalo što Tiguan nema dovoljno sjedišta, njemačka kompanija mu sada nudi rješenje. Volkswagen je u Ženevu između ostalog izložio i Tiguan Allspace (ranije je to uradio za Kinu i Sjevernu Ameriku), verziju Tiguana sa produženim međuosovinskim rastojanjem i tri reda sjedišta.

  • Allspace osim što je nešto duži izgleda gotovo identično manjem rođaku. Ipak, dizajneri su se potrudili da zadnja vrata budu nešto kako bi se omogućio lakši ulazak putnicima na trećem redu sjedišta. Osim ovog produžena je i hauba kako bi automobil zadržao dobre proporcije.

  • Kada govorimo o dimenzijama ovaj model je 215 mm duži, a međuosovinsko rastojanje je naraslo za 109 mm. Ekstra prostor je iskorišćen za treći red sjedišta pa automobil može da ugosti do 7 putnika, a po potrebi obaranjem zadnjeg naslona dobija se masivnih 1920 l prtljažnog prostora.

  • Kupcima u Evropi dostupno je šest motora počevši od 1.4 litarskog benzinca i 2.0 litarskog turbodizelaša sa 148 ks. U osnovnim varijantama pogon je naprijed dok je u jačim verzijama standardan automatski mjenjač sa duplim kvačilom i 4Motion pogon.

  • Naravno, čak i u osnovnoj opremi Allspace dolazi dobro opremljen bezbjednosnim sistemima i sistemima za asistenciju poput automatskog kočenja i sistema za držanje saobraćajne trake.

  • Tiguan Allspace biće dostupan za kupovinu od septembra a osnovna cijena u Njemačkoj biće nekih 30-ak hiljada eura.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,