Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Volkswagen će prodavati svoje ID modele isključivo putem interneta

Preuzmite sliku

Popularno

Svi koji žele jedan od Volkswagenovih ID modela morat će izvršiti narudžbu putem interneta.

Njemačka marka putem internetske prodaje želi minimizirati potrebu za lagerovanjem na tržištu automobila, tako da će se proizvodnja temeljiti na principu prihvaćenih narudžbi.

Pored toga, kupovina putem interneta odvijat će se na takav način da će automobil imati fiksnu cijenu, tako da bi dobro staro “pregovaranje” s trgovcima ili prodajnim savjetnicima trebalo ući u istoriju.

Međutim, to ne isključuje izložbene salone iz cijele priče, pa one ostaju dio cjelokupnog iskustva. Ovdje ćete moći zakazati probnu vožnju jednog od električnih modela koje će Volkswagen nuditi u skoroj budućnosti. Osim toga, oni koji ne daju sve od sebe za kupnju putem interneta, moći će isto učiniti u salonu, uz prisustvo savjetnika koji će im pomoći da što prije završe postupak naručivanja svog novog ljubimca na četiri kotača.

Ovakvo ponašanje prilično je slično onome što Tesla radi sa svojim automobilima. Međutim, jedna će razlika biti presudna. Američka marka isporučuje automobile direktno na adresu kupca, dok će Volkswagen isporučiti vozila u izložbeni salon po izboru kupca. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,