Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte BMW-ovu krstaricu koja vozi sama na struju (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Pričama i nagađanjima došao je kraj. BMW konačno predstavlja Vision iNext, koncept vozila koje najavljuje bavarsku gamu za vrlo blisku budućnost.

Sada, nakon što smo zaboravili brojna obećanja autoproizvođača, pa i ono BMW-a kako neće rušiti tabue i proizvoditi monovolumene, možemo u miru gledati kako na budućnost transporta gleda bavarski gigant, piše Index.hr.

Da, ona je definitivno električna i uključuje povišenu formu, čime se nimalo ne razlikuje od projekcija ostalih proizvođača, od onih manje zvučnog imena do direktnih rivala.

Najkraće rečeno, u pitanju je električno pogonjen crossover lišen bilo kakve emocije V8 simfonije ili pak kontroliranog zanošenja stražnjeg kraja. U skladu s tim je i ugrađeni sistem asistencije, odnosno autonomne vožnje koji samostalno upravlja vozilom. A to je opcija koja se u ovom ozračju itekako traži.

Bakrena boja jakog sjaja nije jedino gdje se nije štedjelo, pa je tako koncept dobio 24-inčne naplatke, plavi detalji najavljuju električnu propulziju, a karbon potrebna olakšanja. Izostankom benzinske klasike nestali su i tradicionalni bubrezi.

A za dojam ugode pobrinut će se već pri ulasku ogromna vrata lišena B nosača, dok će u vožnji veselje putnicima pričinjavati stakleni panoramski krov. Zemljani tonovi trebali bi upotpuniti dojam dnevnog boravka kojem Bavarci očito streme.

I sad recimo još da će ovo u proizvodnju. BMW produkcijsku izvedbu planira potjerati na proizvodne trake tvornice u Dingolfingu već od 2021. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,