Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Hercegovini oduzeto 125 polovnih automobila i autodijelova u vrijednosti većoj od 300.000 KM

Preuzmite sliku

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju “Jug”.

Cilj akcije, koja je provedena na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova.

Aktivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija – autootpada. Tom prilikom izvršeno je privremeno oduzimanje 125 polovnih vozila, te drugih raznih autodijelova.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200,00 KM. U akciji su sudjelovala ovlaštena službena lica UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršit će procesuiranje lica kod mjesno nadležnih sudova.

S obzirom na učestalu pojavu ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,