Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Armin Mujkanović na finalnoj trci FIA šampionata Centralnoevropske zone u Beogradu

Preuzmite sliku

Posljednja trka FIA CEZ šampionata u brdskim trkama se vozi na Avali kod Beograda.

Rally vozač Armin Mujkanović iz Tuzle će 16 i 17 oktobra voziti međunarodnu brdsku trku „Nagrada Beograda – Avala 2021“.

Mujkanović će biti jedan od samo dva takmičara iz Bosne i Hercegovine koji će braniti boje naše države na finalnoj trci FIA Centralnoevropskog šampionata koja se već godinama vozi na veoma uskoj i izazovnoj stazi na Avali.

  • Tokom ove godine, Mujkanović je vodio veliku bitku u nacionalnom Šampionatu Bosne i Hercegovine gdje mu je na posljednoj trci izmakla šampionska titula u klasi N2. Iako od ove sezone nije imao velika očekivanja jer mu je bila prva s novim automobiliom, Tuzlak se veoma brzo navikao na Hondu Civic i već na drugoj trci, koja se vozila u Loparama, slavio u poretku klase N2 i grupe N.

    Mujkanoviću je ovo prvi nastup na Avali, ali bez obzira na to, nada se dobrom rezultatu i pozitivnim utiscima nakon trke.

    Nastup na Avali je posljednji test prije 2022. godine, kada planira ozbiljnije učestvovati u FIA CEZ šampionatu koji je drugi najjači međunarodni šampionat u brdskim trkama.

  • „Po prvi put nastupam na Avali. Do sada nisam imao priliku da učestvujem, ali me uvijek privlačila staza jer je izuzetno teška, tehnička staza koja favorizuje vozačke sposobnosti, a manju prednost daje snažan automobil. Očekujem da ću biti veoma konkurentan, iako vozim prvi put na ovoj stazi. Gledao sam snimke i analizirao ih, te za sada imam neko teoretsko znanje o stazi, ali ćemo pravo stanje znati tek nakon subotnjih treninga. Čast mi je predstavljati Bosnu i Hercegovinu i svoj grad Tuzlu na jednom međunarodnom takmičenju i daću sve od sebe da pehar dođe u moj grad i moju zemlju.“, izjavio je Mujkanović.

    Treninzi za trku „Nagrada Beograda – Avala 2021“ voze se u subotu od 11:30, dok je trka na programu u nedjelju od 11:00.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje