Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Top tri automobila koji najviše gube na vrijednosti (FOTO)

Preuzmite sliku

Ni jedan potencijalni kupac novog automobila se neće rado suočiti s činjenicom da će njegova pokretna imovina već u prvoj godini ostvariti veliki gubitak vrijednosti, ali zato je ovaj članak dobra podloga za lovce na polovne.

Kod modela koji dobro drže cijenu na tržištu polovnih važi računica da sa 4,5 godine starosti gube 50 posto vrijednosti novog automobila. Ipak, postoje i brojni modeli koji već u prvoj godini gube više od 30 posto vrijednosti.

Krenimo redom u pregled liste Top 3 automobila koji najviše gube na vrijednosti:

1. Fiat 500 (- 31,9 %)

 • Italijanski šminker koji se na tržištu nametnuo kao jeftinija alternativa Mini Cooperu već u prvoj godini gubi 31,9 posto vrijednosti novog automobila. Situacija nije ništa bolja ni sa sportskim verzijama Abarth.

  2. Jaguar XF (-32,3 %)

 • Mada u svakom pogledu može da stane uz bok Audiju A6, BMW-u Serije 5 i Mercedes-Benzu E-klase, kao polovan prilično brzo gubi na vrijednosti pa trećina uloženog ispari već u prvoj godini.

  3. Volvo S60 (- 34,4 %)

 • Švedski predstavnik D-segmenta je u svakom pogledu dobar, kvalitetan i bezbjedan automobil, ali među kupcima nije ni blizu popularan kao Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes-Benz C-klase. Isto važi i za polovne primjerke pa pad vrijednosti već u prvoj godini iznosi čak 34,4 posto. (Autopress.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,