Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Škoda je objavila prve skice modela Kamiq (FOTO)

Nakon što je prošle sedmice otkrila ime svog urbanog crossovera, Škoda je sada objavila i prve skice modela Kamiq. I Kamiq ima prednju masku koja predstavlja jedinstveno obilježje brenda iz Mlade Boleslave, uz dvije svjetlosne grupe horizontalno razdvojene.

Gornja grupa služi kao DRLs uz dinamične pokazivače pravca, a odvojeni su rešetkom sa dvostrukim lamelama karakterističnom za Škodine SUV modele. Kamiq iz profila ima sportsku liniju sa blago zakošenim krovom iza B stuba, dok na zadnjem dijelu dominira natpis Škoda između stop svjetala u obliku slova C. Izgled eksterijera kompletira srebrna završnica krovnih šina i aluminijumskih felgi.

Kamiq je razvijen na MQB A0 arhitekturi Volkswagen Grupe i u suštini predstavlja rođaka već predstavljenih VW T-Crossa i Seat Arone. Škodin komplaktni SUV će dijeliti pogonske jedinice sa B SUV segmentom grupacije i vjerovatno će imati samo pogon na prednjoj osovini.

Kamiq će za početak biti ograničen samo za tržište Europe, a prodaja će početi ubrzo nakon premijere na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.

U međuvremenu se očekuje još detalja o ovom crossoveru, možda čak i potpune speficikacije. (B92.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,