Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajlije uživale u karavanu supersportskih i luksuznih automobila

Preuzmite sliku

Popularno

Ekskluzivni karavan od oko 100 supersportskih i luksuznih automobila OneLife Rally stigao je po prvi put u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Ljubitelji automobila ispred hotela “Evropa” uživali su u paradi egzotičnih i prestižnih automobila marki Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i mnogih drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, a vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura. Posjetioci su bili u prilici družiti se sa vozačima ovih automobila, te upoznati veliki broj uspješnih i poznatih učesnika. Karavan put nastavlja sutra.

Radi se o petom izdanju OneLife Rallyja, koji prvi put prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu. Vozači su krenuli 26. juna iz Istanbula, a sa zaustavljanjem u Sofiji, Prištini, Beogradu, Sarajevu, Budimpešti i 3. jula stižu na konačno odredište u Prag.

Iz Hifa Petrola navode da su uživanje u ovoj atrakciji, osim građanima Sarajeva, omogućili i građanima Tuzle i Gradačca.

“Organizatori OneLife Rallyja baš kao i njihov generalni sponzor Hifa Petrol, izuzetnu pažnju posvećuju socijalno ugroženim kategorijama društva, te je praksa da svake godine na eventu organiziraju dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva doniraju lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju ‘Srce za djecu’, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka”, navode iz Hifa Petrola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje