Nedjelja, 23. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šampionat BiH u brdsko brzinskoj disciplini: Uspješni nastupi vozača SPArK-a Mujkanovića i Memiševića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Proteklog vikenda, tačnije u Banja Luci je održano finale ovogodišnjeg Šampionata BiH u brdsko brzinskoj disciplini.

Na utrci, koja se vozila na stazi Slatina, nastupilo je 35 vozača i 5 predvozača, a među takmičarima su bila i dva člana našeg kluba Armin Mujkanović i Haris Memišević.

Memišević je ponovno nastupao sa svojim Peugeot 205 Rallye, u Grupi Historic gdje je sa dvije ujednačene vožnje osvojio drugo mjesto ispred Adisa Abdića (VW Golf mk1), a iza starog i novog prvaka Grupe Historic, Daneta Milenovića (Fiat 128 Rallye) čime je potvrdio svoje drugo mjesto u Šampionatu BiH i to u svojoj debitantskoj sezoni.

Mujkanović je drugu trku zaredom nastupao sa novim vozilom Zastava Yugo 55 u Grupi E1 -14 do 1400 ccm, nakon što je u sred sezone svog “starog” Yuga zamijenio “novim” nastavio je sa privikavanjem na novo, jače vozilo sa drugačijim postavkama mjenjača i geometrije ovjesa i ponovo odvezao, za njega već standardno dobre vožnje sa konstantnim napretkom tokom treninga i utrke. Utrku je završio na trećem mjestu iza starog novog Šampiona Tatić Dejana (Honda Civic) i Stanivuk Milana (Honda Civic) čime je i on potvrdio svoje drugo mjesto u Šampionatu BiH u svojoj prvoj punoj sezoni.

Ovu priliku koristimo da čestitamo svim vozačima osvojenim titulama, prikazanim vožnjama i borbama na stazi koje su nam priredili ove sezone, te se nadamo da ćemo ih iduće godine vidit u većem broju sa još bolje pripremljenim vozilima.

Sezona automobilizma se nastavlja narednog vikenda, tj. u nedelju 30.09.2018. godine kada se u Tuzli održava finale Ocjenskospretnosne vožnje za ovu sezonu, tradicionalni Oktobarski rally, navodi se u saopćenju Sportskog auto kluba SPArK-a Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,