Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Salon automobila u Holandiji prodaje Gaddafijev Maybach 57S Coupe

Preuzmite sliku

Jedan od najrjeđih automobila na svijetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen po porudžbini ubijenog libijskog lidera, pukovnika Moamera Gaddafija, nudi se na prodaju u Holandiji.

Prvobitno je planirana izrada 200 ovakvih automobila, ali je na kraju napravljeno samo osam primjeraka, od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gaddafi, piše portal Roadandtrack. Automobil, koji je dovršen tek nakon Gaddafijeve smrti, na prodaju je ponudila auto-kuća Leitner, specijalizovana za egzotična vozila, prenosi Hina.

  • S obzirom na to da je Gaddafi ubijen 2011. godine, automobil mu nikad nije dostavljen. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 km i kako ističu u holandskom salonu Auto Leitner, riječ je o primjerku s najmanjom kilometražom na svijetu.

    Automobil je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga šestolitarski AMG agregat V-12 Turbo od 604 konjskih snaga, ima pet brzina i automatski menjač koji ubrzava od 0 do 100 km/h za 5 sekundi. Automobil je svojevremeno kupljen za 675.000 eura, a sada se nudi po cijeni od 961.950 eura.

  • Lakiran je u bež boju i ima bogatu unutrašnju opremu. Putnicima na zadnjem sjedištu na raspolaganju su frižider i telefon, a u prednja i zadnja sjedišta je ugrađena funkcija masaže. Tokom vožnje mogu uživati u vrhunskom Bose ozvučenju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje