Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rijetki će prepoznati: Volkswagenov ‘Acupulco’ model proizveden je u samo 400 primjeraka

Preuzmite sliku

Popularno

Slavni Volkswagen Type 181 u Americi su najčešće zvali “The Thing”, dok je u Meksiku imao i specijalnu izvedbu.

Njemačka stvar proizvodila se i u specijalnoj Acapulco izvedbi, u doba kad je Acapulco bio sinonim odmora na visokoj nozi. Proizvedeno ih je oko 400 primjeraka, i to kroz nekoliko mjeseci 1974. godine, i to za potrebe dva izuzetno luksuzna turistička resorta.

Većina ih je izvedena u plavo-bijeloj kombinaciji, a manji broj u narančastoj, crvenoj i žutoj. Svi su imali preklopivi vjetrobran, mekani krov i dakako mogućnost skidanja vrata, a na popisu opcija nalazilo se niz stvari. Od zaštitnog kaveza, preko nosača rezervnog točka i vitla, sve je to mogao nositi ovaj Volkswagen.

  • Najšminkerskije izvedbe dobile bi krom izvana te radio i tzv. donji šiber za ugodniju vožnju. Potonji dodatak je dobro poznat onima koji su vozili 1970-ih, a imao ga je primjera radi i Volvo 240. Radi se o donjem otvoru koji je dopuštao da zrak struji odozdo u kabinu. Izuzetno jednostavno i korisno rješenje.

  • Acapulco je pokretao 1.6 boxer benzinac u kombinaciji s četiri stupanjskim ručnim mjenjačem koji je pokretao stražnje kotače.

    Ako mislite da se radi o poluproizvodu koji ne kotira dobro, varate se. Acapulco Thing redovno mijenja vlasnika za više od 10.000 dolara, a jedan primjerak je nedavno putem Bring-A-Trailer kuće prodan za 22.000. (Index.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,