Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Rijetki BMW M3 kabriolet prodan za 95.500 eura: Proizveden samo 781 primjerak

Preuzmite sliku

Popularno

BMW E30 M3 kabriolet iz 1989. potpuno je obnovljen od strane BMW Group Classic, a ima i dokumentaciju koja to potvrđuje…

BMW E30 M3 kabriolet je rijetko i visoko traženo moderno klasično vozilo, odnosno „youngtimer“. Sa samo 781 napravljenih kabriolet modela, rijetko se vide u prodaji ili na putu.

Međutim, jedan od ovih rijetkih automobila nedavno je prodat na Collecting Cars za 95.500 eura. Ovaj specifičan model iz 1989. godine ima samo 80.407 kilometara na satu, što ga čini relativno svježim za svoje godine. Ono što je još bolje je to što je temeljno restaurisan od strane BMW Group Classic, što ga čini veoma dobro predstavljenim klasičnim automobilom kako mehanički tako i kozmetički.

Motor koji pokreće ovaj BMW E30 M3 kabriolet je 2,3-litreni redni četverocilindarski agregat koji je uparen s petstepenim ručnim mjenjačem dog-leg i pogoni zadnje točkove vozila.

  • Automobil ima Macao Blue Metallic boju karoserije i tamnoplavi platneni krov preko crnog enterijera s kožnim detaljima. Ostale posebnosti ovog vozila uključuju prednja sportska sjedišta, M-spec upravljač, klima uređaj i BMW Bavaria C elektro radio uređaj. Karoserija automobila nadopunjena je setom originalnih i obnovljenih aluminijskih naplataka.

    Tokom obnove, automobil je dobio zamjenu motora s BMW M5 motorom i mjenjačem. Međutim, kasnije je to zamijenjeno ispravnim S14-tipom M3 motora i mjenjačem od strane BMW Group Classic.

    Osim zamjene motora i mjenjača, tokom potpune mehaničke obnove ovog BMW E30 M3 Cabrioleta, zamijenjeni su mjenjač, osovina mjenjača, kočione cijevi, hladnjak ulja, pogonska osovina zadnjeg mosta, izduvni sistem, cijevi klima uređaja, kondenzator, filter-sušač, ventilator i kompresor.

    Prema prodavaču, automobil je u izvrsnom stanju kako iznutra tako i izvana. Nedavno je prošao vodeno poliranje kako bi se poboljšao izgled boje Macao Blue Metallic, a crna kožna obloga unutrašnjosti je takođe zasijala. Posljednji servis obavljen je 2021. godine u BMW Service Düsseldorfu, što uključuje godišnje održavanje i zamjenu diskova i kočionih pločica.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje