Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi na svijetu: Poljaci napravili drveni Mercedes

Preuzmite sliku

Popularno

Poljska kompanija Carlex preuredila je Mercedes G-klase, a rezultat, blago rečeno, nije baš za svakoga. Unutrašnjost je prepuna drveta, pa bi se vlasnici trebali osjećati kao na jahti

Kako preurediti automobil i dati mu potpuno novu dušu ili, ako hoćete, kako preradom upropastiti savršen terenac pokazala nam je kompanija Carlex iz Poljske. Slabo poznata ali prilično uspješna tvrtka specijalizovana je za tuning automobila i prerade unutrašnjosti aviona, a njihovi klijenti su redom ljudi s vrlo mnogo novca.

Ovoga puta preradili su novi Mercedes G-klase, top model AMG G 63. Auto je nazvan G-Yachting Limited Edition i namijenjen je bogatim ljubiteljima nautike. Izvana je G-klasa blago dosta promijenjena, no u unutrašnjosti su Poljaci odradili ogroman posao. Gdje god pogledate vidjet ćete drvo, preciznije skupu tikovinu kakva se koristi na jahtama. Drvo je na armaturama, vratima, krovu, podu, u gepeku pa čak i na sjedištima. Oni kojima se smeđa varijanta ne dopada mogu odabrati i varijantu s bijelim drvetom.

Koliko je novca potrebno da vam ovako preurede G-klasu u Carlexu nisu htjeli javno otkriti, no prerada zasigurno nije jeftina što ne bi trebao biti problem vlasnicima G-klase AMG. Ovaj automobil u tvorničkoj izvedbi naime stoji nešto manje od 210 hiljada eura. Ima 585 KS, 850 Nm, do 100 km/h stiže za 4,5 sekunde, a povrh svega je i jedan od najboljih terenaca na svijetu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,