Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Procurio snimak novog Golfa: Izgleda šire i moćnije (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Oprema će biti u standardnim paketima biti izdašnija

Nismo trebali dugo čekati da na društvenim mrežama osvanu nove fotografije najiščekivanijeg kompakta godine.

 • Naravno, govorimo o novom Golfu, osmoj generaciji modela i već desetljećima kralju kompaktne klase. A kao što se moglo zaključiti iz zadnjih snimaka, u Volkswagenu nisu odlučili puno mijenjati. Receptura je ravna onoj kakvu smo, naprimjer, vidjeli na Polu pa bi mnogi prije mogli zaključiti da se radi o faceliftu, a ne potpuno novoj generaciji.

  Ili su VW-ovi potencijali okupirani I.D. serijom električnih modela, ili je istraživanje tržišta pokazalo kako oni naklonjeni ovom modelu definitivno nisu skloni drastičnim promjenama. Uostalom, još od pete generacije nije bilo značajnijih dizajnerskih pomaka, a model nije imao tržišnih padova.

 • Novi Golf je postavljen na najnovije izdanje MQB platforme, a sudeći po posljednjim fotografijama, izgleda šire i time dosta moćnije. Izraženija širina nosi i širi trag kotača pa će uz manju masu profitirati i dinamika vozila. Unutra pak više prostora, digitalni kokpit i premium osjećaj. Također, i oprema će biti u standardnim paketima biti izdašnija.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 🇹🇷- GOLF TÜRK – 🇹🇷 (@golfturk) on

  U pogledu tehnike najvažnija novost je da će dizelaš ostati u ponudi, a hibridne tehnologije će stići nešto kasnije, baš kao I sportaši, GTI i R.

  Proizvodnja modela će vjerojatno krenuti već tokom ljeta, dok je svjetska premijera zakazana za jesen i frankfurtski salon automobila. (Fokus.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,