Petak, 22. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poslastica s Otoka: Aston Martin kojeg se plaše i u Ferrariju (FOTO)

Popularno

Iako je oduvijek imao ´ono nešto´, u pogledu performansi Aston Martin je u pravilu zaostajao za direktnim rivalima. Sve do sada jer na ceste stiže DBS Superleggera.

A DBS Superleggera je sve što se može poželjeti od rasnog GT-a. Ne samo da se radi o prelijepom automobilu već je ovo jedan od najjačih i najbržih automobila u Astonovoj postavi. Ispod karbonskog odijela je i dalje Astonovo srce, 5.2 V12 twin turbo, sada sa 725 KS pri 6.500 o/min i 900 Nm dostupnih od 1.800 o/min, piše Index.hr.

Usaglašen je sa ZF-ovom osam stepenskom automatikom, a osnovno ´naoružanje´ uključuje još diferencijal s ograničenim proklizavanjem te poboljšanu aerodinamiku. Novi je i izduvni sistem, opremljen sistemom podešavanja V12 simfonije.

Standardnu opremu čini i adaptivni ovjes s tri moda podešavanja (GT, Sport, Sport Plus) postavljen na aluminijsku osnovu DB11.

U Astonu tvrde kako će njihov najnoviji bolid uhvatiti 100 km/h za 3,4 sekunde, a kazaljka će preći 160 km/h nakon svega 6,4 sekunde. Pritom su i međuubrzanja fascinantna: 80-160 km/h odradi za 4,2 sekunde. Recimo i kako ovaj Aston ne posustaje sve do 339 km/h.

A za spuštanje na zemlju pobrinuo se službeni cjenovnik. Ponuda kreće od 274.995 eura u Njemačkoj ili 304.995 USD u Americi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: