Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte trenutak urušavanja parking tornja: Automobili u sekundi ‘sravnjeni sa zemljom’

Preuzmite sliku

Video objavljen na Twitteru prikazuje automobile uništene pod težinom betona urušenog parkirnog tornja

Na internetu su se prije nekog vremena pojavile fotografije spljoštenih automobila i nije bilo poznato ni gdje su snimljene ni šta se zapravo dogodilo.

Jedni su pretpostavljali kako je bilo riječ o zemljotresu (sasvim logično) drugi su imali svoje verzije, ali tek su nedavno “isplivali” detalji o događaju u kojem su deseci luksuznih automobila završili “sravnjeni sa zemljom”.

Video iz decembra objavljen na Twitteru prikazuje upravo te automobile potpuno uništene pod težinom betona urušenog parkirnog tornja u Saudijskoj Arabiji u gradu Khobaru.

Snimak prikazuje vozila nakon čišćenja iz betona nakon kolapsa građevine koji se dogodio u novembru. Premda je izvještavanje o incidentu bilo ograničeno, Saudi 24 News je u novembru saopštio da aktivisti dijele snimke događaja.

Razlog urušavanja zgrade još uvijek nije poznat, a prema GDN Onlineu, inženjer Abdullah Abu Habla, koji se u to vrijeme spuštao stepenicama, uspio je izaći neozlijeđen. Koliko je poznato, u ovom incidentu niko nije stradao. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje