Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako izgleda interijer nove E klase

Preuzmite sliku

Popularno

Nakon mjeseci iščekivanja Mercedes je objavio informacije vezane uz interijer nove E klase. Najkraće rečeno, čudesan je.

Upravo nova E klasa i sama najava pokazuju koliko se autoindustrija izmijenila unazad samo nekoliko godina. Najava jednog od najvažnijih modela u gami proizvođača ne kreće ničim drugim doli interijerom, a tu je dominantno ono što se krije iza stakla.

Upravo tako, W214 je već tu, a mi ga upoznajemo kroz pogled na kabinu. I odmah jedna pohvala Mercedesu: interijer nije čista kopija onog u EQE. Mercedesovi poklonici će odmah uočiti da nema “turbina“ pa su sada otvori ventilacije daleko decentniji. Minimalizam dominira pa tipke pronalazimo tek ispod središnjeg zaslona, i to one za prečace.

 • Tu novosti ne staju, jer E klasa dobiva i opcijsku selfie kameru. Dio je novog MBUX Superscreena, a radi samo kad automobil stoji. Tada može poslužiti za videokonferencije putem Zooma ili Webexa.

  Kao i u nekim drugim Mercedesima, posebna kamera prati pogled vozača. Ako slučajno pogleda prema ekranu suvozača, ovaj će se odmah zatamniti, a sve kako bi vozača što manje ometalo. A kad smo kod novotarija, recimo kako u MBUX sada ulazi i TikTok aplikacija, zajedno s Angry Birds igrom i Vivaldi preglednikom. Konačno, ZYNC streaming portal se nudi kao opcija.

 • Na popisu novosti je i sustav Active Ambient Lighting gdje se ambijentalna rasvjeta prilagođava audiosustavu prateći ritam pjesme koja trenutno svira. A sigurno će često svirati jer je vozaču na raspolaganju Burmester 4D surround sustav sa 17 zvučnika i sistemom vibriranja u sjedalima kao dio standardne opreme.

  A ako vam u vožnji postane muka od tolikog gledanja filmova i pretraživanja interneta, tu je i dalje Energizing Comfort program koji dokazano pomaže i u suzbijanju mučnine. I jedna pohvala: za razliku od Taycana gdje se putem zaslona upravlja položajem rada ventilacijskih otvora, ovdje ih i dalje možete podešavati ručno.

  Nema sumnje, sad znamo kako ime modela dolazi kao kratica od Entertainment klasa. Šalu na stranu, Mercedes će novom E klasom opet podići ljestvicu i postaviti neke nove standarde. I ne samo po pitanju povezivosti i komfora, piše Index.hr.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,