Ponedjeljak, 6. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

667

OPORAVLJENI

44

UMRLI

26
Preuzmite sliku

Pažnja se poklanja svakom detalju: Ovako se peru najskuplji automobili na svijetu

Popularno

Odavno su prošla vremena kada smo se družili pred zgradom, svako sa svojom kantom, sapunom i spužvom te automobilima koji su najčešće dolazili iz iste tvornice. 

U međuvremenu smo “odrasli”, a moda je postala odvesti auto u praonu. Mnogima ni to nije dosta pa svom limenom ljubimcu posvećuju više pažnje nego samome sebi. A tu su im od pomoći car detailing stručnjaci koji će očistiti svaki milimetar automobila. I taj nimalo jednostavan posao dobro naplatiti.

A ako ste se pitali šta mogu napraviti svi oni vlasnici bezobrazno skupih automobila, odgovor možete naći u nastavku. Jedan od najboljih primjera je Lamborghini Veneno proizveden u svega 9 primjeraka. Jedan od njih ima sreću da ima vlasnika koji auto doista i vozi, a redovno ga pazi i mazi. Kad za to nema vremena, uskaču stručnjaci iz Topaz Detailinga koji će se autu posvetiti s posebnom pažnjom.

A ona je na nivou iznad one koju očekujete u spa centru. Četkama od konjske dlake se točkovi čiste pažljivije no što to čini pediker s noktima vlasnika. Pritom se površine ne peru ni s čim agresivnijim od razrijeđenog limunovog soka, pjene i krpice od ovčje vune. Postroj se čisti vrućom parom, a nakon nekoliko ispiranja cjelokupan eksterijer se prevlači zaštitnim filmom. I prije primopredaje ide dvostruka provjera kvalitete odrađenog posla.

Naravno, pitate se koliko to sve košta. Cijene se kreću od stotinjak GBP za neko osnovno čišćenje, a ako se radi na potpunoj rekonstrukciji površine s laganim pjeskarenjem, cijena može ići i do 10.000 funti. Kada se radi o automobilu od nekoliko miliona eura, takav zahvat ne zvuči strašno, bar za njegovog vlasnika.

U slučaju pranja koje možete vidjeti u nastavku ovakva usluga koštala bi vas oko 2250 funti, odnosno oko 5 hiljada KM, a cijeli postupak traje i do pet dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje