Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovako izgleda automobilski ključ koji košta skoro milion KM (FOTO)

Preuzmite sliku

Awain nudi tri vrste ključa, najjeftinija stoji 49 hiljada, a najskuplja čak pola miliona eura

Dubai je poznat po velikom broju egzotičnih automobila i njihovim vlasnicima koji, osim što iih skupo plaćaju, dodatno ulažu milione dolara u njihovo uređenje. Tako je u Dubaiju sada osvanula kompanija Awain koja izrađuje ultraskupe ključeve za ta ekskluzivna vozila.

  • U ponudi na njeznoj internetskoj stranici tri su ključa. Najjeftiniji je Quantum koji sadrži kombinaciju 354 dijamanata ukupne mase 3,6 karata i 175 grama zlata, a košta ‘samo’ 49 hiljada eura. Srednji ključ Serenity stoji 89 hiljada dolara, a sadrži 1250 dijamanata ukupna mase 20 karata i 175 grama zlata.

  • Najbolji ključ u ponudi nazvan je Phantom, a košta čak pola miliona eura. On ima masu 34,5 karata sitnih dijamanata s vanjske strane, u kombinaciji sa 175 grama čistoga zlata. Kupac može personalizirati ključ i birati koji materijal će se nalaziti u sredini, odnosno definisati želi li drvo ili kožu. Svaki ključ je limitiran pa će samo jedan kupac moći kupiti Phantom, a po 20 kupaca imat će priliku kupiti Serenity i Quantum.

  • Awain trenutno sarađuje sa samo deset ekskluzivnih marki automobila, ali na njegovoj internet stranici piše kako se saradnja može dogovoriti i s drugim proizvođačima, prema potrebi. (Autostart.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje