Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi Renault Megane Conguest, hibridni SUV coupe za Evropu

Preuzmite sliku

Predstavljanje novog Renaulta MEGANE CONQUEST će se održati u prvoj polovini 2021.

– Novi Renault MEGANE CONQUEST, Renaultov originalni SUV coupé, stiže u Evropu sa hibridnim pogonom

– Snažnim karakterom novi Renault MEGANE CONQUEST spaja užitak u vožnji, udobnost, prostranost i jedinstven dizajn.

– Ponuda koju čini više hibrida, prva takva u segmentu: E-TECH Hibrid sa 140 KS i dva benzinska motora (TCe 140 i TCe 160) sa 12 V mikro-hibridnim pogonom.

– Jedinstvena verzija R.S. Line za sportskiji i dinamičniji izgled.

– Predstavljanje novog Renaulta MEGANE CONQUEST će se održat u prvoj polovini 2021.

Renaultov SUV coupé atletskih linija i dinamičnog karaktera stiže na evropsko tržište opremljen naprednom tehnologijom, pokretan E-TECH hibridom i sa novom verzijom R.S. Line koja mu daje još upečatljiviji i dinamičniji dizajn.

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su do sada mogla da se  pohvale samo vozila premium marki, novi Renault MEGANE CONQUEST ruši konvencije tržišta SUV-ova u Evropi. Radi se o novosti u svetu proizvođača automobila, a ovaj novi model, koji zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila (Mégane, Kadjar i Scénic) svoje mesto pod suncem traži na tržištu SUV-ova koje beleži rast širom svijeta.

Prostrani putnički i prtljažni prostor potvrđuju da je Renault MEGANE CONQUEST namijenjen i porodicama. Uz dva digitalna ekrana, među najvećima u klasi, vozačevo mjesto je opremljeno bogatom tehnologijom koja stavlja naglasak na kvalitet i udobnost.

Novi Renault MEGANE CONQUEST pokreću novi hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-TECH Hibrid snage 140 KS kao i 1,3-litarski TCe 140 i TCe 160 sa 12 V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-TECH hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Mégane, je Renaultova inovacija nastala na osnovu iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tokom čijeg razvoja je prijavljeno 150 patenata. Pored hibridnih motora u ponudi će biti i klasični motori sa unutrašnjim sagorevanjem 140 TCe EDC i 160 TCe EDC.

Predstavljanje novog Renaulta MEGANE CONQUEST će se održati u prvoj polovini 2021. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje