Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi Porsche Cayenne Coupé stigao na bh. tržište: Poznata i cijena (FOTO)

U organizaciji kompanije Porsche BH održana je press konferencija povodom uvođenja modela Cayenne Coupé na tržište Bosne i Hercegovine.

Treća generacija uspješnog SUV-a bogatija je za još jedan model: Cayenne Coupé, koji sadrži iste tehnologije kao i aktuelni model Cayenne, ali usljed dinamičnijeg dizajna i novih tehničkih detalja doima se progresivnije, više atletski i emocionalnije.

Među najistaknutije detalje ubrajaju se oštrije linije sa samostalnim zadnjim dijelom, adaptivni spojler nazad, odvojena sjedišta nazad i dva različita koncepta krova – serijski, stakleni panoramski krov i karbonski krov kao opcija.

Jedinstvena elegancija postignuta je usljed dinamičnijih proporcija i specifičnih elemenata dizajna koji ga optički čine najsportskijim modelom u svom segmentu.

Aktuelni Cayenne Turbo je sa svojim adaptivnim krovnim spojlerom bio prvi SUV sa takvom aktivnom aerodinamikom. Na nju se nadovezuje novi Cayenne Coupé: Čvrsti krovni spojler na svakom modelu modelu Cayenne Coupé dolazi u kombinaciji sa novim stražnjim adaptivnim spojlerom.

Novi Cayenne Coupé nudi raskošan prostor za četiri putnika. Prednja elektro podesiva sportska profilisana sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu pružaju visok stepen komfora i sigurnosti dok su sjedišta nazad odvojena.

Zapremina prtljažnika iznosi 625 litara, a sa preklopljenim zadnjim sjedištima ona se povećava na 1.540 litara.

Za uvođenje na tržište dostupna su dva snažna motora: Cayenne Coupé sa 6-cilindarskim turbo motorom razvija 250 kW (340 PS) i obrtni moment od 450 Nm.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h sa serijskim Sport Chrono paketom dostiže za 6,0 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 243 km/h.

Vrhunski model Cayenne Turbo Coupé sa 4-litarskim V8 biturbo motorom razvija  404 kW (550 PS) i maksimalni obrtni moment od 770 Nm.

Cayenne Turbo Coupé od 0 do 100 km/h dostiže za  3,9, dok maksimalna brzina iznosi  286 km na sat.

Početna cijena modela Cayenne Coupé iznosi 168.645 KM dok za model Cayenne S Coupé treba izdvojiti 200.325 KM. Najsnažnija varijanta Cayenne Coupe Turbo u ponudi je za 304.250 KM. (Carlander.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje