Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi “fićo” u novom neobičnom izdanju sa dodatnim vratima

Preuzmite sliku

Poslije standardne, električne i verzije bez krova, stigla je i neobična varijanta novog “fiata 500” – “3+1”.

Kako bi ispratili evoluciju kupaca modela “500”, u Fiatu kažu da su morali da odu korak dalje i da odgovore na promjene u zahtjevima kupaca koji su sazreli i čije su se navike promijenile, piše portal Nova.rs.

 • Mlada osoba koja je izjurila na ulice grada sa svojim automobilom nakon posla, sada su zaposleni mama ili tata, koji se organizuju da odvezu svoje dijete ili djecu do škole ujutro, prije nego što odu na posao, a onda na časove plesa ili stranog jezika poslijepodne, i sve to uz svoje lične obaveze.

  Dakle, kupac je stoga postao porodica kojoj je potreban pristupačniji enterijer, ali koji je još uvijek cool, onako kako se to od “fiće” i očekuje. Zato je nastao novi “500 3+1”potpuno električni, sa još jednim, malim, ali značajnim vratima.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Fiat (@fiat) on

  Dizajneri su radili na pametnom rješenju koje je doprinijelo tome da dimenzije modela ostanu iste kao na kabrioletu i hatchbacku, ali sa malim trećim vratima sa suvozačeve strane. Kao i prvi model “500” iz 1957. godine, koji je imao vrata pričvršćena na zadnjem dijelu.

  Rezultat je nova karoserija, pored hatchbacka i kabrioleta, sa nepromijenjenim dimenzijama i bez ijednog dodatog centimetra.

  Treća “mala vrata” se otvaraju u suprotnom smjeru, a pošto nema centralnog panela u samim vratima, to znači da se mnogo lakše ulazi u automobil, lakše se utovaruju i istovaraju veći predmeti, i brže i jednostavnije se mogu djeca smjestiti na zadnje sjedište.

  Kada se vrata zatvore, ovaj “fićo” se ne razlikuje od bilo kog drugog modela “500”: isti je stil, kao i veličina, dok je masa povećana za 30 kg.

 • Što se tiče bezbjednosti, vrijedi pomenuti da se “mala treća vrata” mogu otvoriti samo kada su prednja vrata već otvorena, kako bi se spriječilo da ih putnici pozadi slučajno otvore.

  Sa verzijom 3+1, model “500” teži da ostane uz kupce koji su promijenili svoje navike i zahtjeve, ali ne i svoj ukus.

  Kao i kabriolet i hatchback, novi “500 3+1” biće u izdanju „la Prima“ Opening Edition. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,