Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ni naprijed ni nazad! Vozač Ferrarija zaglavio u uskoj uličici starog grada

Preuzmite sliku

Frank Stephenson, bivši Ferrarijev dizajner zaslužan za dizajn Ferrarija F430 i FXX-a, ocijenio je Ferrarija Romu s impresivnih 9,5 od 10. U preostalih 0,5 ostale su neke prilagodbe koje bi Frank učinio kako bi u njegovim očima grand tourer bio savršen.

U jednom videozapisu kojeg je kanal SupercarNews objavio na YouTube, Ferrari Roma završena u srebrnoj nijansi zaglavila je u uskoj talijanskoj ulici. Nismo sigurni šta se tačno dogodilo, ali čini se kako je vozač mislio da njegova Roma nije toliko široka, barem ne kao uska uličica kroz koju je prolazio. Moramo reći da je ovo bolan prizor, ali mislimo da vozač ovdje može kriviti samo sebe.

  • Roma nije mali automobil – sa širinom od 197 centimetara i dužinom od 466 centimetara, jednako je širok i duži za nekoliko centimetara od 488 Piste. Ostaje nepoznato koliko je široka talijanska uličica, ali Italija je poznata po skučenim uličicama.

    Uzrokovana šteta nije prikazana, ali čini se kako je Ferrari pretrpio veliku štetu. Vrlo vjerojatno su ostale duboke ogrebotine na blatobranima, koje će ostaviti i trag na novčaniku vlasnika. Šalu na stranu, nadamo se da osiguranje može pokriti štetu. (Jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,