Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nedostaje li vam ‘peglica’? Pogledajte modernu interpretaciju legendarnog automobila

Preuzmite sliku

Popularna “Peglica” FIat 126P jedan je od automobila koji je obilježio mobilnost i na našim prostorima, i uvijek je se rado sjetimo, a kako bi mogao izgledati nasljednik, kao moderni automobil pokazuju ovi renderi.

Budući da je Fiat već pokazao novu generaciju električnog novog Fiata 500 koji se pokazao toliko popularnim u retro izdanju (prodaje se već 13 godina!) u Fiatu bi možda trebali razmotriti pokretanje proizvodnje retro varijanti još kojeg malenog klasika, a koje bi mogli moderno interpretirati za novo doba.

  • Jedna od ideja mogla bi biti ponovno stvaranje kultnog Fiata 126, koji se proizvodio u Poljskoj 1972. sve do 2000. godine (inicijalno nasljednik modela 500 iz 1960-ih).

    Iako je original vozio s pogonom na stražnje kotače i s motorom straga, u novom izdanju bi baš poput novog modela 500 od kojeg bi preuzeo platformu, mogao imati motor sprijeda i pogon na prednju osovinu poput novog 500 te, naravno, električnu verziju.

  • Dobitak bi bio u vidu više prostora čime bi novi 126P ušao u klasu naprimjer nove Honde e, s tim da bi bio pristupačnija alternativa šminkerskom 500e koji je prilično skup s početnom cijenom od 37.500 eura

    Ko zna, renderi, uopće ne izgledaju loše… (autoklub.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,