Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najskuplji automobil na svijetu: Rolls-Royce pokazao svoj najluksuzniji i najekskluzivniji model

Preuzmite sliku

Popularno

Najluksuzniji i najekskluzivniji kabriolet sa znakom Rolls-Royce zove se Boat Tail. Sa cijenom od preko 20 miliona eura, to je najskuplji model ove prestižne britanske kompanije ikada, a ujedno i najskuplji automobil na svijetu, prenosi Zadovoljna.rs.

Sa trona je svrgnuo Bugatti Chiron La Voiture Noire. Posljednji put verziju Boat Tail svijet je vidio tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka, a nova se ističe po zadnjem kraju koji je poput palube kakvu viđamo na skupim jahtama.

 • Kabriolet sa dvoja vrata dugačak je 5,9 metara i može da primi četvoro putnika. Napravljeno je 3 primjerka, naravno ručno, a koji su posebno izrađeni prema želji kupaca.

  Razvoj nove verzije Baot Tail trajao je četiri godine, ali nešto slično Rolls-Royce predstavio je 2017. godine sa modelom Sweptail.

  Boat Tail koristi V12 twin-turbo motor od 6,75 litara zapremine i 570 KS iz modela Phantom. Ipak, novitet ima 1.813 novih dijelova.

  Model pred nama je napravljen za klijenta koji posjeduje Boat Tail iz 1932. godine. Boja je urađena prema želji kupca, a zadnji dio ovog ekskluzivnog modela pretvara se u pravi bar po otvaranju.

  Ima dva frižidera, kao i specijalno napravljen set za služenje šampanjca. Tu su i karbonske stolice, kao i suncobran koji izlazi iz zadnjeg dijela vozila.

  Kabina je u minimalističkom stilu, ali krije sve najsavremenije tehnologije.

 • Sa cijenom od 20 miliona funti, ovo će biti najskuplji automobil na svijetu. Prije njega na tronu je bio Bugatti Chiron La Voiture Noire sa cijenom od 12 miliona funti.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,