Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MK “Salines” Tuzla: Sutra akcija o bezbjednosti u saobraćaju

“MK Salines” Tuzla u saradnji sa  Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona organizuje akciju o bezbjednosti u saobraćaju, koja će se odvijati sutra 20. augusta u prijepodnevnim satima na tri lokacije u gradu.

  • akcija-salines
  • Akcija podrazumijeva dijeljenje letaka na policijskim kontrolnim punktovima od strane članova kluba, a obuhvata prvenstveno motocikliste kao najugroženiju kategoriju u saobraćaju kao i upozorenja svim vozačima na istu.

    MK Salines kao registrovano udruženje građana ovoga grada i klub koji okuplja stvarne ljubitelje dvotočkaša, nakon nekoliko tragedija sa užasnim ishodima osjeća potrebu i obavezu da uradi sve što može da bi se poboljšala bezbjednost u saobraćaju, educirali vozači i nesreće svele na minimum.

    Ovim putem se zahvaljujemo MUP-u TK na izuzetnoj podršci, profesionalizmu i zalaganju. Pozivamo građanstvo da se odazovu ovoj akciji u smislu pažljivog čitanja letka i ponašanja u skladu sa sadržajem, sve sa ciljem povećanja bezbjednosti svih nas” navodi se u saopštenju članova Moto kluba ”Salines” iz Tuzle.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje