Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Microlino je moderna verzija BMW-a Isette, poznata je i cijena

Preuzmite sliku

Popularno

Shodno prošlomjesečnim najavama, Micro je predstavio proizvodnu verziju simpatičnog automobilčića.

Zovu ga “iPad mobilnog svijeta”, a pravi naziv mu je Microlino 2.0. U procesu finalizacije automobil je dobio nova prednja svjetla pa sada noću ostavlja trag nasmiješenog lika. Kao da i ovako nije dovoljno simpatičan.

200 km dosega i do 90 km/h

U tehničkom pogledu manje je bitno da je ručica vrata uvučena, a više da su dimenzije izmijenjene. Povećana je visina za bolji komfor, veće su staklene površine za bolju vidljivost, a straga je zbog bolje stabilnosti drastično povećan trag točkova – navodno čak 50%.

 • Unutra upravljač više nije vezan za vrata, nova je ploča s instrumentima, a osvijetljena aluminijska šipka služi prihvatu mobilnih uređaja.

  Poznata je i cijena

  Microlino 2.0 dobiva i novi pogon, sinkroni elektromotor s permanentnom uzbudom, koji donosi više snage i do 15% efikasnosti. Kupci mogu birati između dvije baterije, od 8 kWh i 14,4 kWh, a doseg se ovisno o njima postavlja na 125 ili 200 km.

 • Performanse su nepoznate, znamo tek da ide do 90 km/h.

  Kompanija je već zaprimila 17.000 rezervacija, a prve isporuke kreću iduće godine. Početna cijena je 12.000 eura.

 • A može i slađe

  Stiže i Microletta. Ovaj tricikl je zasad samo koncept, ali će se uskoro naći u prodaji. Smije voziti do 80 km/h, a za nju neće biti potrebna vozačka dozvola za motocikle. Ima lako izmjenjivu bateriju od 4,2 kWh, doseg od 100 km, a nudit će se po cijeni od 4900 eura. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,