Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mercedes ušao u električnu eru

Preuzmite sliku

Za Mercedes je započela nova, električna era. Naime, ovaj njemački proizvođač je u Bremenu (gdje se proizvode C klasa i GLC) započeo proizvodnju modela EQC 400. Rječ je o električnom crossoveru koji će biti konkurencija audijevom modelu E-Tron i drugim sličnim premium baterijskim električnim vozilima.

Takođe, Mercedes je objavio i početnu cijenu ovog vozila u na njemačkom tržištu. Tako će za EQC biti potrebno izdvojiti 71.281 euro, što ovaj model čini 8.619 eura jeftinijim od pomenutog E-Trona.

Vrijedi reći i da će EQC 400 4Matic standardno biti opremljen MBUX infotainmentom s dvostrukim 10,25-inčnim ekranom, glasovnom kontrolom, navigacijom i drugim funkcijama.

Od dodatne opreme se ističe sigurnosni paket sistema pomoći vozaču (2.297 €), AMG Line eksterijer (1.607 €), AMG Line interijer (1.083 €) i sl. U ponudi će za početak biti samo EQC Edition 1886, koji je predstavljen nedavno u New Yorku. Ova opcija će uključivati puno razne dodatne opreme i cijena će joj kretati od 84.930 eura. (Biznis Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,