Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni susreti oldtimera u BiH: Najstariji automobil iz 1917. godine (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Međunarodni susreti oldtimer automobila i motora, 17. po redu, okupili su danas gotovo 60 vozila koja su obilježila prošlo stoljeće, a povorka je krenula iz Sarajeva put Mostara, zaustavljajući se kod Titovog bunkera u Konjicu.

Najstariji automobil je Ford iz 1917. godine, a svoje oldtimere iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina u Bosni i Hercegovini došli su predstaviti brojni gosti iz Mađarske, Njemačke, Austrije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Te tipove automobila vozili su Bonnie i Clyde, austro-ugarski prijestolonasljednik Franc Ferdinand i njegova supruga Sofija, tu su i Mercedes 190 S iz 1960. kojeg je svojevremeno vozio Džemal Bijedić, predsjednik Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, ali i Mercedes 170 iz serije “Otpisani”.

Predsjednik “Old Timer kluba” Nedim Husić kazao je Feni da se manifestacija nastavlja i u dane vikenda i planirano je da se u subotu svi okupe na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, a gosti će obići i Trebević te će biti pripremljena izložba.

U nedjelju, 5. maja, u Sarajevu će biti organizirana zabava na kojoj će građani birati najljepši automobil, a Husić napominje da se višednevna manifestacija organizira povodom obilježava Dana Kantona Sarajevo i Općine Centar.

Sve ljubitelje starih automobila i motora organizatori su pozvali da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove “ulickane” četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju s mnogo ljubavi i pažnje. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,