Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni oldtimer cabrio skup u Sarajevu okupio učesnike iz pet zemalja

Preuzmite sliku

Prvi Međunarodni oldtimer cabrio skup okupio je danas u Sarajevu zaljubljenike u ove četverotočkaše iz pet zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom pandemije koronavirusa u bosanskohercegovačkoj prijestolnici danas vlada dobro raspoloženje.

Među prisutnima je bio i Enrico Sforza, ljubitelj oldtimer auta, koji je kazao da ovaj susret ima za cilj da donese osmijeh nakon toliko teških i tužnih dana, uzrokovanih širenjem koronavirusa.

“Imamo učesnike iz Italije, SAD, BiH, Srbije i Hrvatske. Trebalo je biti troduplo više učesnika ali trenutna situacija je takva da imamo sada oko 25 auta. Najstarije auto je 1957. godište. Sva auta su oldtimeri više od 30 godina”, pojasnio je Sforza.

Vladimir Nikolić je na susret stigao iz Srbije.

“Došli smo da podržimo prvi međunarodni skup oldtimer cabrio vozila. Došli smo sa corvettom C1 1958. godište. Drago nam je da smo u Sarajevu na ovakvom događaju”, izjavio je Nikolić za AA.

Kako je kazao, velika je vrijednost ovog oldtimera.

“Dovezli smo ga iz Amerike. Treću godinu je kod nas. Tek će da se restaurira od nule”, dodao je Nikolić.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco mišljenja je da je ova manifestacija organizovana u pravo vrijeme.

“Ovaj grad ima šta da pokaže, da se nešto lijepo dešava. Nismo uspjeli organizovati oldtimer susrete u maju. Nakon 18 godina morali smo prolongirati te susrete za kraj augusta ali su se ipak ljubitelji oldtimer cabrio vozila skupili. Imamo divnih modela”, rekao je Husić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje