Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kupio Ferrari samo da bi ga “uništio”

Preuzmite sliku

​Ferrari je poznat po tome što se veoma zaštitnički ponaša prema svojim automobilima čak i kad napuste fabriku i budu isporučeni vlasnicima pa se zato iz Maranella očekuje reakcija na video koji je objavio youtuber na kanalu WhistlinDiesel.

Italijanska kompanija definitivno neće dobro prihvatiti ponašanje youtubera koji je bukvalno zlostavljao F8 Tributo vozeći ga poput reli automobila na makadamu.

U svom očiglednom pokušaju da prkosi kompaniji Ferrari, youtuber nije oklijevao da se izuzetno surovo ponaša prema svom automobilu. Naziv njegovog videa govori da je kupio automobil samo da bi ga uništio.

F8 Tributo je youtuber vozio po travi, proplancima, šljunku i makadamu, a uspeo je da se popne i uz blatnjavo brdo.

Tokom vožnje je namjerno udario u ogradu privatnog posjeda. Dok je prolazio između drveća, jedna grana je završila u otvoru haube. Na kraju vožnje je “hladno” stao pored čovjeka koji je koristio brusilicu, dok su iskre letjele prema automobilu.

Ovaj F8 Tributo je proizveden 2020. godine, a prethodni vlasnik ga je rijetko koristio jer je automobil prešao manje od 5.000 kilometara. Takođe, sadrži i brojne opcije zbog čega je njegova cijena iznosila 400.000 dolara, a među njima su Vossen felne i izuzetno bučan izduvni sistem, prenosi b92.

Na kraju svoje “avanture”, youtuber je grubo “oprao” automobil aparatom za pranje visokim pritiskom, a dok ga je parkirao u zatvoreni objekat, udario je i merdevine.

Završni “test” je bio bacanje meredevina različite veličine na vazdušni balon kojim je “zaštitio” automobil, a on i njegovi “saradnici” su takođe bacali različit alat i predmete prema Ferrariju.

Ipak, teško je vjerovati da je ovo kraj priče s obzirom na to šta je učinio, kao i da je sve objavio na videoservisu YouTube.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje