Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Košta preko 2,5 miliona eura, a ima fabričku grešku

Preuzmite sliku

Tako tvrde američki istražitelji pri NHTSA-u koji je objavio kako postoji potencijalna greška u radu bočnih zračnih jastuka.

Prema najnovijem izvještaju američke agencije za pitanja sigurnosti problem nije konstrukcijski, već je greška prouzrokovana pogrešnom ugradnjom dijela sistema zračnog jastuka vanjskog dobavljača iz Rumunjske. Bugatti je u internoj istrazi detektovao tragove visokotemperaturnog oštećenja površine na zračnom jastuku, a to može uticati na njihov način rada.

Opozivom su zahvaćena dva primjerka u Americi. Oni će prvo dobiti pismo od Bugattija, a zatim će “leteći doktori” doći do ovih automobila i osobno ih provjeriti. Pritom automobili neće biti popravljeni u Americi već će posebni Bugattijevi partneri skinuti sjedišta, spakovati ih u prilagođene drvene sanduke i poslati u Francusku na servis. Tamo će po potrebi biti zamijenjeni moduli zračnih jastuka i potom vraćeni u Ameriku na montažu.

Podsjetimo, ovo nije prvi opoziv za Bugatti Chiron. Prošle godine je zbog greške u zavaru sjedišta opozvano 47 primjeraka. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,