Četvrtak, 16. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Konačno: Pogledajte prve fotografije novog Golfa VIII

Desetak dana prije premijere na društvenim mrežama su se pojavile prve fotografije novog Golfa

Neki će reći kako je VW Golf toliko velik da se premijera mora odigrati izvan autosalona, a drugi da je postao druga rupa na Volkswagenovoj sviralu, odmah iza električnog I.D.3.

Istina je vjerovatno na pola puta, a Golf je jedan od najznačajnijih noviteta u ovoj godini i nekoliko sljedećih. I umjesto da čekamo 24. oktobar, kralja kompaktne klase možemo vidjeti već i sada, i to zahvaljujući češkoj VW fan stranici, piše Index.hr.

Nema sumnje, ovo je dosad najbolji pogled na novi Golf, kako izvana tako i iznutra. Već sprijeda, prvi put možemo vidjeti grafiku dnevnih svjetala, usklađenih s horizontalnim letvicama prednje maske. Konkretan primjerak zasigurno nije iz gornjeg doma ponude, a isto govore i točkovi skromnijeg promjera. Pogled na bok otkriva tek minimalne razlike u odnosu na sedmicu, uz izuzetak sada niže postavljenih retrovizora. Novi logo je uspješno uklopljen, a jedina nepoznanica zasad je izgled zadnjeg kraja.

Unutra je ipak vozački orijentisan kokpit koji djeluje kvalitetno i nimalo jeftino. Zasad imamo samo pohvale na račun kabine, dok će vanjski dizajn pričekati konačan sud javnosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,