Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kolekcionar tuži Ferrari jer mu nisu ponudili najnoviji model automobila

Preuzmite sliku

Jedan od najpoznatijih američki auto kolekcionara tužio je Ferrari jer mu nisu ponudili najnovije izdanje svog top modela.

U pitanju LaFerrari Spider koji će premijerno biti predstavljen u oktobru na sajmu u Parizu.  Model je navodno već rasprodan, i to u rekordnom roku. A kako stvari stoje među njima nije Preston Henn, kolekcionar koji u svojoj ergeli ima najslavnije Ferrarijeve bolide, Maserati MC12, kao i Schumacherov bolid Formule 1.

Iako već posjeduje LaFerrari, Henn je poželio imati i njegovu Spider verziju. Nakon što nije uspio ući na popis kupaca poslao je ček na milion USD u Ferrari praćen pismom u kojem opisuje koliko voli Ferrari. Na žalost po njega stigla je odbijenica uz pojašnjenje kako je dotični model rasprodan, odnosno kako je svih 200 primjeraka rezervisano od strane Ferrarijevih VIO klijenata.

Henn se na takvu reakciju uvrijedio i odlučio podići tužbu za nanesenu štetu. Naime, Henn smatra da ga Ferrari uvrijedio i potražuje minimalno 75.000 USD za narušenu reputaciju. Sud će reći na kraju ko je u pravu, a Henn svejedno neće doći do toliko željenog hibridnog roadstera snažnog preko 960 KS i sposobnog da ubrza do 300 km/h za oko 15 sekundi. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje