Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Još jedan zapažen nastup vozača SAK SPArK Tuzla

Preuzmite sliku

Popularno

U subotu 10.10.2020. godine Banja Luka i Auto Klub “Garaža 78” su bili domaćin posljednje ovogodišnje utrke Šampionata BiH u auto slalomu.

Organizatorima je ovo bila prva trka koju samostalno organizuju i može se reći da su nivo organizacije podigli na novi nivo. Takmičari su znali prepoznati taj trud te su se na startu našla 82 vozača što ovu utrku čini najmasovnijom u ovoj sezoni.

SAK SPArK Tuzla je predstavljalo 5 takmičara i to Mirza Žabić, Darko Nukić, Haris Memišević, Jasmin Babović i Riad Kovačević.

 • Kao i do sada, vožene su dvije trening vožnje i tri takmičarske, od čega se za konačni plasman zbrajaju dvije uspješnije.

  Oktobar i hladnije vrijeme učinilo je svoje te su na hladnom asfaltu u uslovima kada ni gume nisu dovoljno zagrijane mnogi takmičari griješili te je bilo neizvjesno do samoga kraja.

  Najviše uspjeha imao je Mirza Žabić koji je osvojio 3. mjesto u klasi 4 – grupa Sprint te Jasmin Babović koji je u klasi 2 – grupa Serija utrku završio na 4. mjestu. Obojici su ti plasmani bili dovoljni da potvrde svoja mjesta u Šampionatu BiH u kojem je Žabić završio kao trećeplasirani u klasi 4 a Babović kao vicešampion klase 2. Zapažene rezultate ostvarili su i Riad Kovačević koji je u utrku završio na 4. mjestu iza klubskog kolege Žabića i Nukić i Memišević koji su utrku završili na 6. i 7. mjestu.

  Ovom utrkom je završena sezona 2020 za takmičare Sportskog Auto Kluba „SPArK“ Tuzla te slijedi zimska pauza i priprema za nastupe u narednoj sezoni.

  “Ovu priliku koristimo da čestitamo svim takmičarima koji su nastupali u ovoj, izrazito zahtjevnoj, sezoni te da im poželimo sreću u narednoj.” navode iz Sportskog Auto Kluba „SPArK“ Tuzla. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,