Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstven hotelski koncept: U ovom hotelu spavate sa pogledom na vaš automobil

Preuzmite sliku

Jedinstvena usluga u ponudi hotelskog smještaja omogućuje vam stalni pogled na vaš automobil, ali i puno više od toga.

Radi se o novom hotelu s tzv. car-loft dodatnom vrijednosti, odnosno servisnom funkcijom koja vam omogućava da se autom doslovno odvezete do hotelske sobe. Radi se o prvom hotelu ovog tipa koji je otvoren u Frankfurtu, a uskoro bi se slični hotelski kapaciteti trebali otvoriti u još nekoliko njemačkih gradova počevši od onog u Düsseldorfu, koji je već u izgradnji, prenosi index.hr.

 • Hotelski lanac b'mine u okviru ove funkcije omogućava gostima da doslovno iz kreveta gledaju svoj automobil parkiran na terasi, gdje je stigao liftom. Pritom to ne znači da je ovaj hotel namijenjen najvećim zaljubljenicima u automobile i vlasnicima rijetkih kolekcionarskih vozila koji uvijek žele imati svoj auto na oku, nego i svima drugima koji znaju cijeniti prednosti ovog koncepta.

  Naime, nema više potrebe odlaska u mračne i zagušljive garaže, nema ni muke s traženjem vozila i samog parkinga, a da ne govorimo kako prtljag sami dovozite do ulaza u sobu. Dodatna prednost je što svako parkirno mjesto ima električni punjač pa tokom boravka možete dopunjavati vozilo i stalno pratiti stanje baterija.

  Dodatno, ovim konceptom preskačete sve one radnje koje su karakteristične za prijavu u hotel i prolazak kroz ulazni prostor. Ovako doslovno ne susrećete nikoga na putu do sobe iz koje ne morate izlaziti niti na doručak ili večeru. Hotel raspolaže s ukupno 241 sobom od kojih je njih 40 opremljeno ovom car-loft funkcijom.

  Postoje i neka ograničenja, a to su da vaš limeni ljubimac ne smije težiti preko četiri tone te da maksimalna visina ne smije biti veća od dva metra. Sve ostalo je dopušteno

  Privatnost je apsolutno zajamčena, a noćenje s uključenim automobilom na terasi je oko 200 eura. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,