Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iznenađenje iz Volkswagena: Predstavljen golf budućnosti

Preuzmite sliku

Popularno

Volkswagen je na Future Mobility Days predstavio koncept kojim najavljuje buduću liniju električnih modela. 

Predstavljen bez ikakve pompe Gen.E je realno najkonkretniji proizvod iz Volkswagena. Iako se radi o prototipu, jasno pokazuje smjer budućih “narodnih modela“, kako u pogledu dizajna tako i kad su u pitanju nove tehnologije.

Atraktivno skrojen trovratni kompakt imena Gen.E tako nema retrovizore, a lišen je i klasičnih ručica za otvaranje vrata. Novi dizajn naplataka upotpunjuje dojam futurizma, koji podršku nalazi ispod lima.

  • Automobil pokreće električna energija, a jedno punjenje Li-Ion baterija nepoznatog kapaciteta osigurava autonomiju od 400 km. Performanse su nepoznate, osim podatka kako je ugrađen “samo”jedan elektromotor.

    Jedna od posebnosti automobila je kompatibilnost s mobilnim robotima. Naime, u Volkswagenu pretpostavljaju automatsko punjenje na električnim punionicama, gdje će roboti povezivati električni priključni kabel s vozilom.

    I ovaj automobil koristi MEB platformu koju će koristiti budući električni modeli. Prvi serijski električni Volkswagen nove generacije očekuje se 2020. godine. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,