Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ima ih 170: Prodaje se najveća privatna kolekcija Volkswagena

Preuzmite sliku

Popularno

S obzirom na to da mnogi kolekcionari žele samo određene primjerke, Carlson im pruža mogućnost da odaberu po jedan ili dva automobila pa sve do cijele kolekcije

Portoriko je zemlja poznata po prekrasnim plažama, egzotičnim jelima i najvećoj privatnoj kolekciji Volkswagena na svijetu. Takozvani Volkyland sadrži više od 170 zanimljivih primjeraka Golfova, ‘buba’, Transportera, Karmann Ghija, različitih unikata i ručnih radova, a sve se nalazi u jednome povećem skladištu. Nakon nekoliko desetaka godina sakupljanja, održavanja i uređivanja, cijela kolekcija je stavljena na prodaju.

Mnogi stanovnici Portorika tvrde kako se samo čekao taj trenutak kada će kolekcija krenuti u prodaju jer je vlasnik dr. Norman Gonzalez već poprilično ostario i više ne može održavati cijelu flotu. Već prošloga ljeta je Gonzalezova obitelj regrutovala Randyja Carlsona, voditelja Discoveryjeve emisije Sticker Shock, da počne prodavati kolekciju.

  • ‘Valjda sam samo imao sreće! Vlasnik kolekcije je u prošlosti kupio nekoliko automobila putem moje internetske stranice’, rekao je Carlson za The Drive. ‘Najprije me kontaktirao da bih pokušao prodati cijelu kolekciju odjednom, ali to se nikada nije dogodilo. Na kraju je donesena odluka o prodaji jednoga po jednog primjerka.’ U kolekciji se mogu pronaći vrlo rijetki i zanimljivi primjerci, poput legendarne ‘bube’ iz filma Herbie. S obzirom na to da mnogi kolekcionari žele samo takve primjerke, Carlson im pruža mogućnost da odaberu po jedan ili dva automobila pa sve do cijele kolekcije.

  • ‘Dosad je prodano desetak automobila i to sve na prvi dan prodaje. U porukama se trenutno vodi niz pregovora za određene automobile, a još uvijek nismo stigli ni fotografisati i objaviti slike većine automobila na našoj internetskoj stranici’, rekao je Carlson.

    Osim za ljubitelje Volkswagena, u kolekciji postoji još nekoliko zanimljivih automobila, kao što su Hummer H1, brojni Porschei i niz američkih automobila iz 20-ih i 30-ih godina prošloga stoljeća. Cijelu ponudu možete pronaći na LINKU. (Autostart.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje