Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

I Tuzla se našla na ruti bajkera iz Srbije “Čika Storyja”: Pratioci oduševljeni njegovim avanturama

Preuzmite sliku

Srbijanski bajker i moto vlogger “Čika Story” svoj život teško da može zamisliti bez vožnje na motociklu.

Osim toga svoje avanture i putovanja širom Evrope snima kamerom i na veoma kreativan način uz pregršt zanimljivih informacija dijeli sa svojim pratiocima na You Tube kanalu koji do sada ima preko 1,5 miliona pregleda.

Za sami kraj moto sezone iz prošle godine zahvaljujući topliim jesenjim danima Čika Story odlučio se za moto krug po Bosni i Hercegovini. Naime, on je iz Beograda preko Zvrornika i Podrinja preko Romanije sa svojim motocikom “BMW K1200GT” doputovao do Sarajeva posjetio stadione Grbavicu i Koševo, a nakon prespavanog dana nazad za Beograd se vratio preko Tuzle gdje je također snimio reportažu.

Tuzlu je predstavio baš onakvom kakva jeste uz jedan jedini minus, a to je prekomjerno zagađenje zraka počektom zime.

“U 3. (posljednjoj) epizodi, prikazan je moj povratak iz Sarajeva za Beograd, preko Tuzle. To je ujedno i kraj moto serijala iz moto sezone 2022.
Od Sarajeva do Tuzle ima 120 km. Prije odlaska iz Sarajeva, posjetio sam stadion Koševo (Asim Ferhatović Hase). Vožnju sam nastavio preko Vogošće, Olova, Kladnja i Živinica. Po dolasku u Tuzlu, smjestio sam se u hostel, i odmah otišao u obilazak stadiona Tušanj, na kojem utakmice igra FK Sloboda. Ovaj klub je poslije splitskog Hajduka, drugi najstariji klub u bivšoj Jugoslaviji. Naravno, rado sam se prošetao do centra grada, obišao Panonska jezera, i uživao u gurmanlucima. Ujutro sam nastavio vožnju i vratio se kući. Iako je najavljeno lijepo vrijeme, sve do ulaska u Srbiju, vozio sam po prohladnom i maglovitom vremenu. Udaljenost između Tuzle i Beograda iznosi 210 km. Temperatura se prilikom ulaska u Beograd, popela na 20 stepeni (2 ipo sata pre toga iznosila je samo 4 stepena). Cijela moto tura je bila dužine 720 km. Ovom moto turom, uspješno sam završio moto sezonu u kojoj sam vozivši kroz 16 država, prešao 20.000 km” – navodi se u opisu video zapisa u kojem se među brojnim destinacijama našla i Tuzla.

“Ma drug moj ovo ti je vrhunska prezentacija, stvarno radiš to vrhunski, sa dušom i srcem, šta reć nego moj veliki lajk i podrška tvom kanalu. Lijep pozdrav iz Ljubljane”.

“Bravo majstore. Uvjek te je zanimljivo gledati. Ni u školi prije 50 godina nisam toliko naučio o krajevima kroz koje prolaziš. Pozdrav iz Slovenije” – samo su neki od komentara na video zapis iz priloga. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,