Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Garaža iz snova u velikim gradovima (VIDEO)

Preuzmite sliku

Možda se Kinezima može zamjeriti da vole da kopiraju modele automobila drugih svjetskih proizvođača, ali mora im se priznati da znaju da budu praktični i inovativni kada je riječ o svim drugim aspektima.

Ukoliko želite da zaštite svoj automobil od raznih spoljnih uticaja, a nemate garažu, postoji način da riješite svoje probleme koji dolazi upravo iz Kine. U pitanju je sklopiva montažna garaža koja zauzima malo mjesta, lako se postavlja na različite površine, a može da se zatvara mehaničkim ili električnim putem.

Slična rješenja postoje već godinama, ali su inženjeri u međuvremenu usavršili tehnologiju, pa se garaža na snimku zatvara na komandu daljinskog upravljača, i to za svega 10-ak sekundi.

Svi znamo da ne postoji vlasnik automobila koji svoje vozilo zbog bezbjednosti i održavanja ne bi volio da drži u zatvorenoj garaži, međutim, u gradskoj sredini je danas skoro nemoguće priuštiti ovaj luksuz, pa bi ovo kinesko rješenje moglo da postane pravi hit na tržištu.

Jedina mana je, kako tvrde oni koji su ga testirali, uzak prostor zbog kojeg je poprilično teško precizno uparkirati automobil, ali pogledajte video snimak koji slijedi i sami procijenite da li je zaista ovo garaža iz snova u velikim gradovima. (kucastil.rs)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,