Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ducati od 500.000 dolara

Preuzmite sliku

Sve što ima veze s brendom Ducati, obično dolazi s visokom cijenom.

To se odnosi na po mjeri izrađene motocikle, poput glavnog junaka naše današnje priče, prenosi Moto-Berza.

Ime radionice je Revival Cycles, a njihov projekta je zasnovan na Ducati Monster 1100 modelu. Krajnji rezultat je impresivan, s podjednako impresivnom cijenom.

Radionica Revival Cycles dolazi iz Ostina, glavnog grada Teksasa. Nju su 2008. osnovali Alan Stalberg i Stefan Hertel. Iza sebe imaju neke od najlepših custom kreacija, a dovoljno je posetiti njihov sajt i uvjeriti se u to.

Svakako jedna od najljepših kreacija je po mjeri urađeni Ducati 1100 Fuse.

 • Dio agregata je uzet s Monster 1100 motocikla, dok je sve ostalo – uključujući i ram od nerđajućeg čelika – napravljeno po mjeri. Zadnja viljuška je napravljena od jednog bloka aluminijuma. Zamislite samo koliko sati rada je utrošeno na stvaranje ove savršene komponente.

  Kako navode iz kompanije, centralni dio dizajna su cijevi od nerđajućeg čelika, koje uz to služe i kao osnova ovog motocikla.

  Revival Cycles je ugradio i jednodjelne ručice, radi “čistog” kokpita, dok su kvačilo i kočnice integrisani. Izbor je pao na kožu radi upotpunjavanja klasičnog izgleda.

  Iako je motocikl gotovo u cijelosti napravljen po mjeri, jednodjelni rezervoar, sjedište i zadnji dio i dalje imaju Ducati vibracije, koje dodatno naglašava crvena boja. U međuvremenu, radionica je sredila i cjelokupni sistem elektronike.

  Zahvaljujući agregatu s Ducati Monster 1100, Fuse donosi 120 KS, što ga čini izuzetno snažnom mašinom.

  Kako navode iz Revival Cycles radionice, troškovi izrade Fuse motocikl iznosse oko pola miliona američkih dolara tj. nešto preko 490.000 eura!

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,