Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Da li možete da zamislite Citroen DS koji bi voznim karakteristikama postidio BMW M3?

Preuzmite sliku

Popularno

Prije par dana je na francuskom portalu Turbo objavljeno kako se na odličan način zabavila individua s umjetničkim sklonostima i sposobnošću korišćenja adekvatnih savremenih softvera koji omogućavaju da se razmahnu talenti kompjuterske animacije.

Dobili smo na uvid viziju Citroëna DS s (pre)moćnim motorom i šasijom podešenom da, na stazi, zada glavobolju slavnom njemačkom performantnom modelu BMW M3. Svi naime znamo da je Citroën DS  ikona automobilskog dizajna. Apsolutna je referenca za sve stiliste, nezavisno od toga da li su na platnom spisku takvih divova kakvi su Bugatti, Audi, Mercedes ili pak Aston Martin.

 • Ovaj Citroënov sedan jedinstvenog stila je predstavljen 1955. godine. Tehnološka rješenja koja je tada promovisao su bila inovativna, pa bude divljenje i više od šezdeset godina kasnije. Pa opet, Citroen DS niko neće pamtiti niti pominjati po performansama koje oduzimaju dah. Legenda se ne može pohvaliti ni nekom posebnom voznom dinamikom. Osmišljen je, prije svega da vlasnicima ponudi udobnu vožnju i nesvakidašnji komfor. Dame Francuske onog doba, i nisu bile previše zainteresovane za sportsku vožnju, a bilo ih je puno među kupcima.

 • Upravo su to sve razlozi koji su motivisali Sugar Chow da pristupi modifikaciji izvornog DS-a, s ciljem predstavljanja trkačke zvijeri.

  Automobil je dobio veoma široke blatobrane, lukovi iznad točkova su nestvarni, dok je i šasija spuštena na najbližu tačku tlu. Motor bi, prema prikazanim renderima, mogao biti smješten naprijed, ali nam je lako zamisliti ga i pozadi.

 • Nažalost, ili na sreću, sve ovo ostaje samo na hard disku… (autorepublika.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,