Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čudo na točkovima od skoro dva miliona dolara koje ima čak i svoju garažu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Bogataši često putuju privatnim avionima, ali za one sa strahom od visina dostupna su i alternativna sredstva

Mnogi ljudi sanjaju o udobnoj kući na točkovima kako bi mogli u bilo koje vrijeme ići gdje god žele. No, jedna njemačka firma otišla je dalje i dizajnirala luksuzni dom na točkovima.

Volkner Mobil Performance S je jedna od najnovijih mobilnih kuća koje predstavlja njemačka firma Volkner. Na prvi pogled izgleda kao obični autobus; međutim, iznutra možete vidjeti harmoničnu luksuznu unutrašnjost u kojoj je sve pažljivo odabrano sve do zadnjeg detalja.

Autobus je dug oko 12 metara i ima gotovo sve što je potrebno modernoj porodici tokom izleta. Još jedna posebnost Volknerovog čuda na točkovima je što ima potpuno opremljenu kuhinju s velikim prostorom za kuhanje što se rijetko viđa u mobilnim kućicama.

Također, tu je i prostrana spavaća soba s king size krevetom, ugodnim salonom, brojnim TV-ima s ravnim zaslonom, a uklonjivim zidom možete jednostavno osloboditi više prostora kad god je to potrebno. Svako područje ima puno kožnih i drvenih elemenata koji čine cjelokupnu unutrašnjost još ekskluzivnijom. I naravno, tu je udobno i grijano kupatilo.

Možda jedna od najimpresivnijih značajki luksuzne mobilne kuće je izgrađena garaža koju nosi ispod dnevnog boravka. Postoji hidraulični lift koje će vam pomoći pri ulasku automobila u garažu ili iz nje.

Volkner Mobil Performance S predstavljen je na nedavnoj izložbi Caravan-Salon 2017 u Düsseldorfu, Njemačka. Procjenjuje se da će u prodaju ići po cijeni od 1,7 miliona dolara. To je vozilo napravljeno po narudžbi koja se može mijenjati u skladu s posebnim zahtjevima kupca.

Stephanie Volkner, direktorica Volkner Mobil GmbH, rekla je: “To je prava kuća na točkovima. Naši klijenti obično imaju velike firme, žele slobodno putovati, žele odlučiti kamo idu tek kada započnu svoje putovanje, a ne prije, pogledaju vrijeme i kreću, žele živjeti u vlastitom, vrlo osobnom prostoru. Sam pojam “ekskluzivno” je za svakoga jako različit. Nekima je to zlatna slavina pa će prostor biti ekskluzivan, za mene je ekskluzivna skladna unutrašnjost, a svi su materijali najviše kvalitete i njihova obrada je na najvišoj razini”. (express.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje